2011-11-03

Ус ба цус

Хүний цус устай харьцуулахад 10% илүү өтгөн байдаг.Цусны сийвэнгийн 80% уснаас бүрддэг ба энэ нь түүнийг бүх биеэр чөлөөтэй эргэх боломж олгодог.Цусны шингэн нь хоол хүнс ,хий ,органик бус давс болон тэжээлт бодис ,ялгадасыг зөөвөрлөж,бусад хавсарга үүргийг гүйцэтгэнэ.Хүний биеийн эд эсүүдэд шаардлагатай бүхий л зүйлийг цусны сийвэн зөөвөрлөдөг.Бүхий л урвал тухайлбал эд эсийг бий болгох ,хоол хүнсийг шимэх буюу ялгаруулах зэрэг үйл ажиллагаанд цусны сийвэн оролцож ,хоол хүнс боловсруулах эрхтэн болон амьсгалын замаар хүлээж авсан хүнс тэжээлийг бие организмын эд эс бүхэнд хүргэнэ. 

No comments:

Post a Comment

!!!!!дээрхи *Older Posts *- ыг дарвал дараагын хуудасруу орно