2011-11-02
Ус ба хоол боловсруулалт
Усгүйгээр хоол боловсрох боломжгүй.Усны оролцоотойгоор уураг,цардуул,болон тос бие организмын хэвийн ажиллагааг хангах бодис болон хувирдаг.Ус мөн ходоодны үйл ажиллагааг идэвхжүүлж,гэдсэнд очоод өтгөний цул бүрэлдэхэд тусалж түүнийг цаг тухайд нь бие организмаас гаргахад сайн нөлөө үзүүлдэг.Хоол хүнс аманд орсноос эхлээд түүнийг боловсруулахад ус хэрхэн чухал ач холбогдолтой болох талаар дурдахад:Аман дотор шүлс хэмээх шингэн нь нүүрс усыг боловсруулж эхэлдэг.Ходоодны гүүсний 90% уснаас бүрддэг.Хоол гэдсээр дамжин цааш боловсроход ходоодны шүүс үүрэг гүйцэтгэнэ.Эндээс нялцгай шавар мэт болсон хоол хүнс нь 12 нугалаа гэдэс,нарийн гэдэсний дээд хэсэгт очсоноор түүний шимэгдэлт эхэлдэг.Элэг болон нойр булчирхайны шүүрэл мөн 90% уснаас бүрддэг бөгөөд энд хоол боловсруулалт дуусдаг.
Labels:
Танд тустай зөвлөлгөө
Subscribe to:
Post Comments (Atom)



Нүүр
♡Сэтгэлийн өчил♡
Юнисити компанийн танилцуулга
Амжилтийн эзэд,Unicity power
Үр дүн
Видео
Танд тустай зөвлөлгөө
Амжилтын нууцыг тайлах нь





No comments:
Post a Comment